Puu­tar­ha­te­ra­peut­ti­nen puu­tar­ha­suun­nit­te­lu ja neuvonta

Puutarhaneuvonta

Autan puutarhastasi ideoimisessa ja suunnittelussa näköiseksesi niin, että voit kokea puutarhan terapeuttisen voiman ilman stressiä. Oikeanlainen piha vastaa hoitajansa harrastuneisuutta ja kutsuu ottamaan pihalla myös rennosti ja nauttimaan siitä. Annan neuvoja mitä pihallasi voisi tehdä oman ja perheesi viihtyvyyden parantamiseksi, kasvien parhaaksi sekä toiveittesi toteuttamiseksi askel kerrallaan.


Puutarhasuunnittelu

Suunnittelen yksityispuutarhat toiveiden ja käyttötarkoituksen mukaan puu­tar­ha­te­ra­peut­ti­ses­ta näkökulmasta. Puutarha palvelee käyttäjiänsä, kun se on yksilöllisesti mietitty elämäntilanteet huomioiden. Piirrän suunnitelmat käsin. Ne eivät ole tarkkaan mittakaavaan tehtyjä, vaan suuntaa antavin mittasuhtein. Ole rohkeasti yhteydessä, niin selvitetään olisinko minä se oikea ihminen juuri teidän toiveiden piirtämiseen näkyviksi.

Puu­tar­ha­te­ra­peut­ti­nen puutarhasuunnitelma, jossa näkökulma on puutarhan hyvinvoinnin vaikutusten mahdollisuuksissa, sopii mainiosti yksityispihojen lisäksi myös esimerkiksi hoivalaitosten, oppilaitosten, koulujen, sairaaloiden ja yritysten virkistyspihojen lähtökohdaksi. Suunnitelmassa huomioidaan aina käyttötarkoitus, pääasialliset käyttäjäryhmät sekä turvallisuus. Sen jälkeen lähdetään miettimään sopivia rakenteita ja käyttötarkoitukseen soveltuvaa kasvillisuutta ja muita puutarhan toiminnallisuuksia.

Osaamiseni perustana ovat puistopuutarhurin opinnot sekä Puutarhaterapia & Coach -täydennyskoulutus (Jyväskylän yliopisto & Valkoinen Talo Partner, 2015). Green Coachina minulla on vihreän hyvinvoinnin valmennukseen ammattiosaaminen, jonka pohjalta teen myös hy­vin­voin­ti­val­men­nus­ta luontoavusteisin menetelmin niin puutarhassa kuin luontoympäristössä.

Suhtaudun intohimoisesti puutarhaan, luontoon, sen elämään ja vaikutuksiin meissä ihmisissä. Omat puutarhani ovat tarjonneet minulle arvokasta oppia ennakkoluulottoman ja kokeilunhaluisen asenteeni johdattamana. Asiakkailtani olen erityisesti oppinut ihmisen eri tarpeista ja näkemyksistä liittyen puutarhaan. Erityisen rakkaaksi kohteeksi minulle muodostui Backbyn kartanon entisen Kaisankodin puutarha Espoossa, jota hoidin ja palautin kukoistukseensa seitsemän kesän ajan. Suunnittelin sinne lopputyönäni Hiljaisuuden puutarhan vesiaiheineen ja pysähtymiseen kutsuvine kasvineen. Aiempi työkokemukseni kaupallisella alalla muodin, kosmetiikan ja kaupan parissa on tehnyt minulle tutuiksi värien, muotojen ja käytännöllisyyden elementit, joita hyödynnän myös puu­tar­ha­suun­nit­te­lus­sa.

Alla muutamia esimerkkejä tunnelmakuvina ja yksityiskohtineen suunnittelemistani puutarhoista.

Kädenjälkiäni puutarhoissa

Ole yhteydessä niin keskustellaan lisää!